PANTHEON КОНФЕРЕНЦИЈА 2024

ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА

Презентација на новитети, интересни предавања, стенд ап и атрактивни презентации од нашите спонзори.

Го задржуваме правото да ја менуваме или адаптираме програмата и предавачите.

25.04.2024, Четврток

Сала Балрум I

09:00–09:30

Регистрација на учесници

09:30–09:40

Andrej Mertelj
Отворање на настанот

Отворање на настанот и поздравен говор на Директорот на Даталаб МК

Елена Митева, Модератор и Сашо Јовановски, Директор на Даталаб МК

09:40–09:45

Andrej Mertelj
Специјален гостин

Поздравен говор на Директорот на Даталаб Технологије

Андреј Мертељ, Директор на Даталаб Технологије, Словенија

09:45–11:10

Tilen Artač in Andrej Mertelj
Tilen Artač in Andrej Mertelj
Панел дискусија

Новости во PANTHEON, ДМС, еДокументација, PANTHEON WEB Light,
APOLON, еФактури и Сметководствена конзола

Андреј Мертељ, Директор на Даталаб Технологије заедно со тимот на Даталаб МК

Повеќе информации
 • PANTHEON Новости
  Андреј Мертељ + Сања Мирчовски, Проект Менаџер во Даталаб МК и Дејан Павлески, Консултант за Дигитална трансформација во Даталаб МК
 • ДМС и еДокументација
  Андреј Мертељ + Мартина Денковска, ЕРП Консултант во Даталаб МК
 • PANTHEON WEB Light
  Андреј Мертељ + Александра Николова, ЕРП Консултант во Даталаб МК
 • APOLON
  Андреј Мертељ + Анета Тимева, Сениор ЕРП Консултант во Даталаб МК
 • еФактури
  Андреј Мертељ + Емилија Сарџоска Ѓорчева, Росица Ѓорѓиевска, Наташа Јанева и Сара Лазарова, ЕРП Консултанти во Даталаб МК
 • Сметководствена Конзола
  Андреј Мертељ + Сања Мирчовски, Проект Менаџер во Даталаб МК

11:10–11:25

Tilen Artač in Andrej Mertelj
Специјален гостин

Игор Џамбазов

Игор Џамбазов е македонски актер, шоумен, ТВ водител, комичар, пејач, текстописец и прозаист

11:25–11:45

Tilen Artač in Andrej Mertelj
Генерален Спонзор

Телеком управувани ИКТ услуги

Весна Нешевска Тренкоска, Македонски Телеком

11:45–12:30

Кафе Пауза

12:30–12:40

Softeh
Спонзорско предавање

Magnetix – Решение за интеграција на интернет продавници со Pantheon ERP

Ивица Јовановски, Управител на ДД – КОМ

12:40–13:10

mag. Ivan Simič
Гранули

PANTHEON WEB Light гранули

Сашо Јовановски и Александра Николова, Консултант од тимот на Даталаб МК

13:10–13:30

mag. Ivan Simič
Материјално работење

Hermes во PANTHEON

Сашо Јовановски и Росица Ѓорѓиевска, ЕРП Консултант од Даталаб МК

13:30–13:50

mag. Ivan Simič
Сметководство и Финансии

Demeter во PANTHEON

​Сашо Јовановски и Емилија Сарџовска, ЕРП Консултант од Даталаб МК

13:50–14:00

Trace BC
Спонзорско предавање

Trace Solutions обезбедува ажуриран, точен и прецизен извор на податоци за AI вештачката интелигенција

Марјан Краљ, Trace BS

14:00–14:15

mag. Ivan Simič
Кадри

Hera во PANTHEON

Сашо Јовановски и Сара Лазарова, ЕРП Консултант во Даталаб МК

14:15–14:35

mag. Ivan Simič
Производство

Hefaist во PANTHEON

Сашо Јовановски и Ѓорѓи Николов, Директор на Секторот за Поддршка, Даталаб МК

14:35–14:45

Softeh
Спонзорско предавање

ПРЕДИЗВИЦИ ВО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА  НЕПРЕКИНАТО РАБОТЕЊЕ НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ

Станко Ѓуран, SoftNet

14:45–15:00

Stroka.si
Деловна аналитика

ZEUS во PANTHEON

Сашо Јовановски и Ѓорѓи Николов, Директор на Секторот за Поддршка, Даталаб МК

15:00–15:10

mag. Ivan Simič
AI Вештачка интелегенција

AION во PANTHEON

Сашо Јовановски и Наташа Јанева, ЕРП Консултант од Даталаб МК

15:10–15:15

Simon Pangeršič
Наградна игра

ДОДЕЛУВАЊЕ НА Т-ТАБЛЕТ

Спонзорирано од Македонски Телеком

15:15–15:30

Daniel Hebar
Специјален гостин

Игор Џамбазов

Игор Џамбазов е македонски актер, шоумен, ТВ водител, комичар, пејач, текстописец и прозаист.

15:30–17:00

Коктел Забава

MagnetiX